Adıyaman Umut Kervanı, ihtiyaç sahibi ailelere nakdi yardımda bulundu 04 Ocak 2023, 11:17

Adıyaman Umut Kervanı il merkezinde bir hayırseverin aracılığıyla ihtiyaç sahibi 100 aileye toplam 150 bin liralık nakdi yardım dağıttı.
Hayırseverler ile ihtiyaç sahibi insanlar arasında aracı olan Umut Kervanı, hayırseverlerin hayır ve hasenat niyetiyle verdiği nakdi yardımı onlarca aileye ulaştırdı.
Adıyaman'da muhtaç, fakir ve yetimlere yaptığı yardım faaliyetleriyle adını duyuran Umut Kervanı, hayır sahiplerine yardım ederek ihtiyaç sahiplerine ulaşmasını sağlıyor. Sokak sokak; ev ev dolaşarak muhtaç ailelere yardım ulaştıran Umut Kervanı hem hayır sahiplerinin hem de ihtiyaç sahibi ailelerin dualarını almaya devam ediyor.
Adıyaman Umut Kervanı Başkanı Mahmut Yıldırım, amaçlarının ihtiyaç sahibi aileler ve çeşitli nedenlerden dolayı mağdur olmuş insanların sıkıntılarına bir nebzede olsa çözüm bulabilmek olduğunu ifade etti.
Hayırseverlerle ihtiyaç sahibi aileler arasında köprü görevi kurmaya devam edeceklerini söyleyen Sivil, "Bizler İslam'ın kardeşlik esaslarını ve insanlığa bakış açısını toplumun her katmanına yaymak ve bu bağlamda ihtiyaç sahibi her insanın elinden tutmak istiyoruz. Dinimiz ihtiyaç sahibi olan insanların ırkına ve inancına bakmadan onlara sahip çıkmamamızı emrediyor. Peygamber Efendimiz Hazreti Muhammed bu konuda, 'Yarım hurmayla da olsa sadaka veriniz.' buyuruyor." dedi.
Yıldırım yaptığı açıklamada, "Hayırsever vatandaşlarımızın bizlere teslim ettiği emanetleri daha önceden tespit ettiğimiz ailelerimize ulaştırdık. Bu mübarek günler kardeşliğin ve paylaşmanın en güzel hissedildiği ve yaşandığı günlerdir. Bu nedenle tamamen ibadet şuuruyla kesilen verilen sadaka, zekât, infak ve diğer mallarından fakir insanların haklarını ayıran Müslüman kardeşlerimizle Umut Kervanının yolunu bekleyen ailelerimiz arasında aracı olmanın sevincini tüm kardeşlerimize birlikte yaşadık hamd olsun." ifadelerini kullandı.
Her ay düzenli olarak yardım ettikleri aileler olduğu gibi dönemsel yardımlar yaptıkları ailelerin de var olduğunu belirten Yıldırım, "Genelde ilimizde özelde ise ilçemizde ihtiyaç sahibi insanlar çok fazla olduğundan sınırlı imkânlarla çok aileye ulaşma gayretindeyiz. Bizler de bu konuda elimizden geldiği kadar fakirlikle mücadele anlamında vatandaşlarımızın sıkıntılarının giderilmesi için çalışmaya gayret ediyoruz. Bundan dolayı hayırseverlerin ihtiyaç sahibi kardeşlerimizin elinden tutmasını ve daha güzel yarınlara umutla bakabilmesini sağlamak adına, onları da Umut Kervanında umut olmaya davet ediyoruz." ifadelerini kullandı.
DIĞER HABERLER
-
Umut Kervanı, Kahramanmaraş’ta öğrencilere kırtasiye desteği sağladı
13 Eylül 2025, 09:54 -
Umut Kervanı’ndan Van’da onlarca öğrenciye kırtasiye desteği
12 Eylül 2025, 15:11 -
Umut Kervanı Diyarbakır’da yüzlerce öğrenciye kırtasiye desteği verdi
11 Eylül 2025, 13:34 -
4 kardeş yardım kuruluşu Afganistan'da depremzedelerin yardımına koştu
11 Eylül 2025, 13:30 -
Umut Kervanı Konya'da onlarca aileye yardımda bulundu
11 Eylül 2025, 11:03 -
Balıkesir’de Umut Kervanı, ihtiyaç sahibi çocuklara kırtasiye desteği sağladı
11 Eylül 2025, 10:55 -
Şanlıurfa’da ihtiyaç sahibi çocuklara kırtasiye desteği
11 Eylül 2025, 10:50 -
Umut Kervanı'ndan ihtiyaç sahibi aile için yardım çağrısı
11 Eylül 2025, 10:47 -
Bursa Umut Kervan'ından yüzlerce ihtiyaç sahibi öğrenciye kırtasiye desteği
09 Eylül 2025, 16:09 -
Umut Kervanı Batman'da yüzlerce öğrenciye kırtasiye yardımı yaptı
08 Eylül 2025, 17:50