Merhumun bağışlanan kıyafetlerinden servet çıktı 16 Aralık 2022, 10:46

Merhumun bağışlanan kıyafetlerinden servet çıktı
Merhumun bağışlanan kıyafetlerinden servet çıktı
Muhtaçlara bağışlanması için Mardin Umut Kervanına bırakılan vefat eden yaşlı bir amcanın kıyafetlerinin içinden servet değerinde 7 adet tapu çıktı. Tapular, dernek yetkilileri tarafından mirasçılarına teslim edilecek.
Mardin merkez Artuklu ilçesinde geçtiğimiz günlerde vefat eden yaşlı bir kişinin kıyafetleri, muhtaçlara dağıtılması için yakınları tarafından Mardin Umut Kervanına bağışlandı.
Dernek yetkilileri, kıyafetlerin bulunduğu çantayı açınca merhumun cebinden servet değerinde 7 adet tapu buldu. Birden fazla apartman ve arsaya ait olan tapular, dernek yetkilileri tarafından muhafaza edilerek mirasçılarına ulaştırılacak.
Olaya ilişkin İLKHA’ya konuşan Mardin Umut Kervanı Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Akman, “Ölümün ne kadar ani olduğu ve dünya malının kadar kıymetsiz olduğunu hissedince adeta titredim.” dedi.
Mardin merkez ve ilçelerde insani yardım çalışmaları noktasında yetim ve muhtaçların umudu olmaya çalışan bir sivil toplum kuruluşu olduklarını kaydeden Akman, geçtiğimiz günlerde şahit oldukları olayı kamuoyu ve hayırseverle paylaşmak istediklerini söyledi.
Fatih Akman
"Mal ve mülkün ne kadar geçici, kıymetsiz olduğunu hissettim"
Akman, sözlerine şöyle devam etti:
“Malumunuz olduğu üzere, bizim bölgemizde vefat eden kişinin giysilerini muhtaçlara bağışlamak bir adet, gelenek ve görenek halini almıştır. Tabi eskiden köy imamına veya bir hayırsevere teslim edilir, o dağıtırdı. Ama insani sivil toplum kuruluşları kurulduktan sonra artık insanlar oraya teslim ediyorlar. Geçen gün bize de bir çanta geldi. Çantayı açınca biraz hüzünlendim. Her pantolonda birer kemer bulunuyordu. Belliydi ki kendini seven ve bakan bir zata ait idi. Allah rahmet eylesin inşallah. Gömlekleri çıkardığımda elime bir poşet geldi. Poşeti açınca şaşırmamak elde değil, çünkü trilyonlarca servete karşılık gelen 7 adet tapu çıktı. Ölümün ne kadar ani olduğu, dünyanın, mal ve mülkün ne kadar geçici, kıymetsiz olduğunu hissettim. Bunlar aklıma gelince adeta titredim, gerçekten ibretlik bir durumla karşı karşı kalmıştım. Allah-u Teâlâ (Celle Celaluhu) vefat eden kardeşimiz vesilesiyle bize ibret manzarası oluşturdu. Biz de bu ibretlik manzarayı paylaşmak istedik."
Tapuları vefat eden kişinin ailesine teslim edeceklerini söyleyen Akman, bu ibretlik olayı kamuoyuyla paylaşmak istediklerini ifade etti.
“Mal da yalan mülk de yalan, var biraz da sen oyalanan”
Yunus Emre’nin, "Mal sahibi, mülk sahibi. Hani bunun ilk sahibi. Mal da yalan mülk de yalan. Var biraz da sen oyalanan." mısralarını hatırlatan Akman, hayırseverlere seslenerek muhtaçlara yardım yapmaları çağrısında bulundu.
“Çocuklar donarak ölmesin, mahzun olan anne-babaların yüzü hep gülsün”
Suriye'nin İdlib bölgesi için de yardım çağrısında bulunan Akman, “Şu an İdlib’de durumlar çok acı, her gün soğuklar nedeniyle vefat eden bebelerin fotoğrafları medyaya düşüyor. Allah rızası için yardım elimizi uzatalım, yapılan yardımlara katkı sunalım. Adı her ne olursa olsun sivil toplum kuruluşlarının İdlib için yaptığı çalışmalara destek olalım ve bu çetin kışta İdlib’in yaralarını saralım. Artık çocuklar donarak ölmesin, mahzun olan anne-babaların yüzü hep gülsün.” dedi.
DIĞER HABERLER
-
Mardin’de minikler kumbaralarındaki paralarını Gazze’ye bağışladı
16 Nisan 2025, 09:56 -
Vanlı hayırseverlerden Gazze'ye arsa ve araç bağışı!
15 Nisan 2025, 11:51 -
Hayırsever esnaf iki günlük kazancını Gazze'ye bağışladı
15 Nisan 2025, 09:29 -
Mersinli hayırsever motosikletini Gazze'ye bağışladı
15 Nisan 2025, 09:23 -
Türkiye birincisi oldu, aldığı hediyeyi Filistin'e bağışladı
15 Nisan 2025, 09:19 -
Öğrencilerden Gazze'ye anlamlı destek
14 Nisan 2025, 11:03 -
Tarsuslu hayırseverden Gazze'ye anlamlı destek
12 Nisan 2025, 10:30 -
Kahramanmaraşlı esnaf iki günlük gelirini Gazze'ye bağışlayacak
10 Nisan 2025, 16:31 -
Cizreli çocuklardan anlamlı bağış
09 Nisan 2025, 12:38 -
Gaziantepli hayırsever aracını Umut Kervanı aracılığıyla Gazze'ye bağışladı
09 Nisan 2025, 09:59