Midyat'ta kadınlar ziynetlerini, çocuklar kumbaralarını Gazze için bağışladı 17 Şubat 2024, 14:09

Mardin'in Midyat ilçesindeki kadınlar, HÜDA PAR Midyat Kadın Kolları'nın Gazze halkıyla dayanışma adına yaptıkları program çerçevesinde, Filistin'e ulaştırılmak üzere ziynet eşyalarını Umut Kervanı'na bağışlamasına destek verdi. Çocuklar da Gazze için kumbaralarını bağışladı.
HÜDA PAR Kadın Kolları Başkanlığının her ilde başlattığı 'Anneler ziynet eşyalarıyla umut oluyor' çağrısına Midyatlı anneler ve çocuklar da sessiz kalmayarak destek çıktı.
Kimisi şahsi ziynet eşyalarını bağışlarken kimi de biriktirdiği nakit paraları Umut Kervanı'na getirdi. Çocuklar da bu hayırdan geri durmamak ve Filistinli akranlarına destek olmak adına kumbaralarını getirerek yardımda bulundular.
Umut Kervanı Midyat Temsilciliğine gelen kadınlar, bazı ziynet eşyalarını ve nakit paraları HÜDA PAR Midyat Kadın Kolları Başkanlığı öncülüğünde yetkililere teslim etti.
Yapılan yardımlardan dolayı teşekkür eden Umut Kervanı Midyat gönüllülerinden İsmail Yarba, yardımları Umut Kervanı aracılığıyla Gazze ve Filistin halkına ulaştıracaklarını kaydetti.
Yarba, "Umut Kervanı olarak Gazze'ye yardım çalışmalarımız devam etmektedir. Yapılan bağışları kabul ettik. Allah hayırseverlerin hayrını kabul etsin. HÜDA PAR Midyat Kadın Kolları toplanıp zinet eşyalarını ve bir miktar para bağışında bulundular. Allah hayırlarını kabul etsin. Biz de bu Umut Kervanı olarak bu yardımları Gazze'ye ulaştıracağız inşallah." dedi.
Destekte bulunan kadınlar, herkesin bu konuda duyarlı olması gerektiğini ifade ettiler.
Yardım eden kadınlardan Vasife Ece, ellerinden geldiğince Gazze ve Filistin'e destek olacaklarını belirterek, tüm kadınlara yardım çağrısında bulundu.
Ece , "Rabbim onların yardımcısı olsun, hepimizden razı olsun. Bütün Müslümanlara bütün Gazzelilere Rabbim yardım etsin. O gavurların bombalarını onların üstüne çevirsin. Ne diyebilirim ki, Allah hepimizin yardımcısı olsun. Bu Müslümanlara hepimiz destek olmak istiyoruz ama elimizden gelecek bir şey yoktur. Ne yapalım, bizden daha yüksekleri (hükümet) vardır, bizden daha üstünleri (yönetici) vardır. Biz de onlara bırakıyoruz. Yardım için ise biraz da olsa, ne gelirse elimizden ufak da olsa küçük de olsa ama birbirimize yardım etsek daha çok güzel olur. Bütün Müslümanlara bütün hanım kardeşlerimize, ablalarımıza sesleniyorum, yani birbirimize yardım etsek çok güzel olur. Zaten Umut Kervanı daha çok yardım ediyor, daha çok üstünde duruyorlar." dedi.
Erva Kaya isimli kız çocuğu da kumbarasını Gazze için bağışlayarak teslim etti.
DIĞER HABERLER
-
Umut Kervanı, Kahramanmaraş’ta öğrencilere kırtasiye desteği sağladı
13 Eylül 2025, 09:54 -
Umut Kervanı’ndan Van’da onlarca öğrenciye kırtasiye desteği
12 Eylül 2025, 15:11 -
Umut Kervanı Diyarbakır’da yüzlerce öğrenciye kırtasiye desteği verdi
11 Eylül 2025, 13:34 -
4 kardeş yardım kuruluşu Afganistan'da depremzedelerin yardımına koştu
11 Eylül 2025, 13:30 -
Umut Kervanı Konya'da onlarca aileye yardımda bulundu
11 Eylül 2025, 11:03 -
Balıkesir’de Umut Kervanı, ihtiyaç sahibi çocuklara kırtasiye desteği sağladı
11 Eylül 2025, 10:55 -
Şanlıurfa’da ihtiyaç sahibi çocuklara kırtasiye desteği
11 Eylül 2025, 10:50 -
Umut Kervanı'ndan ihtiyaç sahibi aile için yardım çağrısı
11 Eylül 2025, 10:47 -
Bursa Umut Kervan'ından yüzlerce ihtiyaç sahibi öğrenciye kırtasiye desteği
09 Eylül 2025, 16:09 -
Umut Kervanı Batman'da yüzlerce öğrenciye kırtasiye yardımı yaptı
08 Eylül 2025, 17:50