Umut Kervanı bir dizi yardım çalışması için Uganda'ya gidiyor 06 Eylül 2024, 14:54

Dünyanın birçok ülkesinde yardım çalışmaları yürüten Umut Kervanı, bir dizi yardım projesini hayata geçirmek için 11 Eylül'de Uganda'ya gidecek.
Türkiye başta olmak üzere; Asya ve Afrika kıtasında birçok ülkede yardım çalışmaları yürüten Umut Kervanı, yılın 12 ayında çeşitli projelerini aralıksız olarak hayata geçirmeye devam ediyor.
Uganda'da yapacakları yardım çalışmaları ile ilgili İLKHA muhabirine konuşan Umut Kervanı Genel Sekreteri Mehmet Nurullah Günaydın, vakıf olarak ihtiyaç sahiplerine ulaşmak için 11 Eylül'de Afrika'ya gideceklerini söyledi.
Günaydın, "Bize ulaştırdığınız adak, akika ve sadaka kurbanlarınızla mazlumların sofrasına bereket katacağız. Sıcak yemek dağıtımlarımızla bir tas çorbanın, bir lokma ekmeğin ne denli değerli olduğunu bir kez daha göreceğiz. Gıda yardımlarıyla, mazlumları doyuracak, zor durumdaki ailelerin yüzlerini güldüreceğiz. İsmail Heniyye Camii'nin temelini atarak manevi değerlerimizi ayakta tutacak bir mescit inşa edeceğiz. Kur'an-ı Kerim dağıtımlarımızla, Allah'ın kelamını uzak diyarlara ulaştıracağız. Su kuyuları açarak, suya hasret topraklara yaşam kaynağı olacağız. Bir ailenin günlük besin ihtiyacını karşılayacak ve onların geçim kaynağı olacak 'Süt Keçisi' projesinin hayata geçirmek için orada olacağız. Oradaki kardeşlerimizin temel ihtiyacı olan gıda paketlerini dağıtılacağız." dedi.
Afrika'da binlerce insan katarakt hastalığı nedeniyle görme yetilerini kaybettiğini belirten Günaydın, "Bir Ameliyat Bir İnsanın Dünyasını Aydınlatabilir" sloganıyla katarakt ameliyatlarıyla gözleri açmak için yola çıkacaklarını ifade etti.
Günaydın, "Bu yolculukta siz değerli hayırseverlerimizi desteğini bekliyoruz. Gelin hep birlikte daha fazla insanın hayatına dokunalım. Yardımlarınızla birlikte Afrika'daki kardeşlerimize umut olalım. Allah yapacağınız yardımları kabul etsin." diye konuştu.
DIĞER HABERLER
-
Minik kalplerden Gazze'ye kocaman destek
07 Nisan 2025, 17:29 -
Batmanlı küçük kardeşlerden Gazze'ye anlamlı destek
07 Nisan 2025, 13:14 -
Gazze'ye yardımlar devam ediyor: Küçük kardeşlerden örnek davranış
07 Nisan 2025, 10:40 -
Umut Kervanı'ndan Gazze'yi yalnız bırakmama çağrısı: Açlıkla pençeleşen kardeşlerimize yardım eli uzatalım
05 Nisan 2025, 10:31 -
Minik Meryem'den Gazze'ye anlamlı bağış
04 Nisan 2025, 12:20 -
Küçük çocuklar, bayram harçlıklarını Gazze için bağışladı
02 Nisan 2025, 16:13 -
Umut Kervanı'ndan Ağrı’da çocuklara bayramlık ayakkabı yardımı
02 Nisan 2025, 10:55 -
Umut Kervanı Genç’te muhtaç ve mağdur aileleri sevindirdi
02 Nisan 2025, 10:53 -
Umut Kervanı Karlıova’da ihtiyaç sahiplerine yardımlarını sürdürüyor
02 Nisan 2025, 10:52 -
Umut Kervanı bayramda da ihtiyaç sahiplerini unutmadı
02 Nisan 2025, 10:48