Umut Kervanı Gazze'de diyaliz merkezi onarımına başladı 01 Mayıs 2025, 16:33

Umut Kervanı, işgal rejimi tarafından kullanılamaz hale getirilen Hind Al Duğma Diyaliz Merkezi'nin yeniden hizmete açılması için onarım çalışmalarına başladı.
Gazze'nin güneyinde bulunan Nasser Hastanesi'ne bağlı diyaliz merkezini yaklaşık 22 milyon liralık bütçe ile yeniden onarıp hizmete açma görevini üstlenen ve hayırseverlerin bağışlarıyla çalışmalara başlayan Umut Kervanı, günler önce başlattığı onarım çalışmalarında ciddi yol kat etti.
Ocak ayında yürürlüğe giren ve bir süre sonra işgal rejimi tarafından tek taraflı olarak bozulan ateşkes sürecinin ilan edilmesinin hemen ardından Gazze Sağlık Bakanlığı ile irtibat sağlayan Umut Kervanı, Nasser Tıp Hastanesi'ne bağlı Hind Al-Duğma Diyaliz Merkezi'nin yeniden rehabilitasyonu için protokol imzalamıştı.
Umut Kervanı, yapılan protokol sonrasında hayırseverlerin desteğiyle yakın zamanda onarım çalışmalarını başlattığı diyaliz merkezinin en kısa sürede tamamlanarak hastalara hizmet verilebilmesi için hayırseverlere desteklerini sürdürmeleri çağrısında bulundu.
"Diyaliz merkezinde düzenli bir şekilde çalışmalarımız devam ediyor"
Gazze'deki durum ve diyaliz merkezinde devam eden çalışmalara ilişkin İLKHA muhabirine konuşan Umut Kervanı Genel Başkanı Cengiz Kurtaran, "Bir buçuk yılı aşkındır Gazze'de saldırılar devam ediyor. Alınan bilgiler dâhilinde, basında da sıkça gördüğümüz üzere Gazze'de durum çok kötü. Hem yaşamsal malzemelerin tedarikinde hem de sağlık alanında ciddi sıkıntılar var. Umut Kervanı olarak, daha önce siyonistlerin bombaladığı Nasser Tıp Hastanesi'ne bağlı Hind Al Duğma Diyaliz Merkezi'nin yapımını üstlenmiş ve çalışmalarımıza başlamıştık. Diyaliz merkezinde düzenli bir şekilde çalışmalarımız devam ediyor. Hastanemizin hızlı bir şekilde hizmete açılması için gerek boya gerek elektrik gerek tıbbi cihazların tamamlanmasıyla hastanemiz hizmete açılmış olacak."
Cengiz Kurtaran
"Hastanemizi bir an önce tamamlamak ve kardeşlerimizin hizmetine sunmak istiyoruz"
Bölgede diyaliz hastalarının çok zor durumda olduğunu, tedavi olamadıkları için vefat eden kişilerin haberlerinin de basına yansıdığını hatırlatan Kurtaran, "Sağlık sektörünün her alanında sorunlar var. Biz de hızlı bir şekilde diyaliz merkezimizin tadilatını bitirip kardeşlerimizin hizmetine sunmak istiyoruz. Umut Kervanı olarak Gazze'deki kardeşlerimizin sıkıntıları bitene kadar yardımlarımızı sürdüreceğiz. Bu hastane için belirlediğimiz miktar hala toparlanamadı. Elhamdülillah teveccüh var ama hala ciddi ihtiyaç var. İnşallah bu diyaliz merkezini açtıktan sonra da orada diğer sağlık alanlarında vakıf olarak rol almak istiyoruz. Bu manada kardeşlerimize sesleniyoruz! Hastanemizi bir an önce tamamlamak ve kardeşlerimizin hizmetine sunmak istiyoruz. Hastanemizin günlük 100 hastayı tedavi etme, 280 seans uygulayabilme kapasitesi var. Bu hastanemizi en kısa sürece bitirip kardeşlerimizin hizmetine sunmak istiyoruz." diye konuştu.
DIĞER HABERLER
-
Kahramanmaraş Umut Kervanı yangın bölgesine su yardımında bulundu
28 Temmuz 2025, 17:34 -
Umut Kervanı Bursa'da yangın bölgesinde
28 Temmuz 2025, 11:22 -
Altınlarını satarak Gazze’ye bağışladı
26 Temmuz 2025, 13:36 -
Motosikletini Gazze için bağışladı
25 Temmuz 2025, 15:23 -
Umut Kervanı: Okul zili umutla çalsın
25 Temmuz 2025, 12:48 -
Umut Kervanı Mersin'de ihtiyaç sahiplerine gıda yardımı yaptı
24 Temmuz 2025, 17:37 -
Umut Kervanı yangın bölgesinde: Yangına müdahale eden ekiplere beslenme desteği
24 Temmuz 2025, 17:01 -
Umut Kervanı Eskişehir 'de yardım çalışmalarını sürdürüyor
23 Temmuz 2025, 10:12 -
Umut Kervanı'ndan Batman'da 2025'in ilk yarısında binlerce aileye destek
21 Temmuz 2025, 10:30 -
Şanlıurfalı kuzenlerden Gazze’ye anlamlı destek
17 Temmuz 2025, 13:34