Umut Kervanı, Hatay'da yüzlerce depremzede aileye gıda yardımında bulundu 09 Mart 2023, 16:57

Deprem felaketinin 32'nci gününde de yardım faaliyetlerini aralıksız sürdüren Umut Kervanı, Hatay'da kurduğu Deprem Koordinasyon Merkezi bünyesinde depremzedelerin ihtiyaç durumlarına göre her gün farklı bir çalışmayla yaraları sarmaya devam ediyor.
Kahramanmaraş merkezli depremde en çok etkilenen illerden biri olan Hatay'da kurduğu aş eviyle günlük yaklaşık 10 bin depremzedeye sıcak yemek hizmeti veren Umut Kervanı, yüzlerce aileye gıda paketi desteğinde bulunarak hayırseverlerin yardımlarını ihtiyaç sahiplerine ulaştırıyor.
Bulundukları çadırlarda herhangi bir mutfak teşkilatının olmaması göz önüne alınarak daha çok konserve ve kahvaltılık ürünlerden oluşan gıda paketlerini almak isteyen depremzedeler, Umut Kervanı Deprem Koordinasyon Merkezi önünde uzun kuyruklar oluşturdu.
Deprem Koordinasyon Merkezi Sosyal Market çadırında gıda paketi ve su yardımı alan depremzedelerden çocuk sahibi aileler, görevlilerin yardımıyla giyim çadırından kız ve erkek çocukları için iç çamaşır yardımını alıyor.
Merkez Defne ilçesinde yürütülen çalışmalar hakkında bilgi veren Umut Kervanı Vakfı Hatay Koordinatörü Hakan Ayçoban, sürecin uzun soluklu bir çalışma olduğunu belirterek hayırseverlere çağrıda bulundu.
Konuşmasının başında bugünün depremin 32'nci günü olduğunu hatırlatan Ayçoban, "Hatay'ın Defne ilçesindeyiz, Daha önce olduğu gibi bugün de gıda dağıtımı yapıyoruz. Kahvaltı ve temel ihtiyaç malzemelerini dağıtıyoruz. Periyodik aralıklarla bu dağıtımlarımızı gerçekleştiriyoruz. Gücümüz yettiğince devam etmeye çalışacağız." ifadelerini kullandı.
Hayırseverlere teşekkürlerini ileten Ayçoban yürütülen çalışmaların hayırseverlerin desteğiyle sürdürdüklerine vurgu yaptı.
Deprem bölgesinin sıkıntılı ve zorlu olduğunun altını çizen Ayçoban, "Yardımların mutlaka sürekli olması ve devam etmesi lazım. Tüm hayırseverlerimize sesleniyoruz: 'Yardımlarına devam etsinler. Burada gerçekten ihtiyaç var ve insanlar ihtiyaç içerisindedirler. Yardımların devamını bekliyoruz. Allah hepsinden razı olsun.' " dedi.
DIĞER HABERLER
-
Batmanlı kadın umre parasını Gazze'ye bağışladı
30 Temmuz 2025, 16:55 -
Bursluluk parasını ikinci kez Gazze'ye bağışladı
30 Temmuz 2025, 14:28 -
Kahramanmaraş Umut Kervanı yangın bölgesine su yardımında bulundu
28 Temmuz 2025, 17:34 -
Umut Kervanı Bursa'da yangın bölgesinde
28 Temmuz 2025, 11:22 -
Altınlarını satarak Gazze’ye bağışladı
26 Temmuz 2025, 13:36 -
Motosikletini Gazze için bağışladı
25 Temmuz 2025, 15:23 -
Umut Kervanı: Okul zili umutla çalsın
25 Temmuz 2025, 12:48 -
Umut Kervanı Mersin'de ihtiyaç sahiplerine gıda yardımı yaptı
24 Temmuz 2025, 17:37 -
Umut Kervanı yangın bölgesinde: Yangına müdahale eden ekiplere beslenme desteği
24 Temmuz 2025, 17:01 -
Umut Kervanı Eskişehir 'de yardım çalışmalarını sürdürüyor
23 Temmuz 2025, 10:12