Umut Kervanından kurban bağış çağrısı: Yıl boyunca evine kırmızı et girmeyen aileler var 21 Mayıs 2024, 10:21

Batman'da Kurban Bayramı ile ilgili hazırlıklarını tamamlayan Umut Kervanı Derneği, yıl boyunca evine kırmızı et girmeyen yetim ve ihtiyaç sahibi ailelerin olduğuna dikkat çekerek hayırseverlere 'kurban bağışı' çağrısında bulundu.
Umut Kervanı Batman Derneği Başkanı Nurettin Teymur, yaptığı açıklamada, 2024 yılı kurban çalışmalarına ilişkin bütün hazırlıklarını tamamladıklarını söyledi.
Hayırseverlerin kurban vekâletlerine talip olduklarını belirten Teymur, hijyenik ortamda kesiminden, ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmasına kadar tüm süreçleriyle hayırseverlerin kurbanlıklarını dağıtmaya hazır olduklarını ifade etti.
"Muhtaç ve yetim ailelerimizi bu bayramda unutmayalım"
Kurban Bayramı'na çok az bir zamanın kaldığını anımsatan Teymur, "Umut Kervanı olarak bu yılki kurban çalışmalarımıza başladık. Kurban Allah'a yakınlaşmaktır. Muhtaç ve yetim ailelerimizi bu bayramda unutmayalım. Hayırseverler ile muhtaçlar arasında bizler köprü vazifesini görmekteyiz. Hijyenik ortamda kestiğimiz kurbanlarımızı paketleyip muhtaç ailelerimize dağıtıyoruz. Hayırseverlerimizin vermiş olduğu kurbanları inşallah hem yurt içi hem de yurt dışındaki muhtaçlara ulaştıracağız." dedi.
Hisse bedelleri
Kurban hisse bedelleri hakkında bilgi paylaşan Teymur, "Kurban hisse bedelimiz Afrika'da 3 bin 250 TL, Yemen'de 4 bin 500 TL, Asya'da 3 bin 750 TL, Afganistan'da 4 bin 500 TL, Türkiye'de 12 bin TL ve kanayan yaramız Gazze, Filistin'de de 26 bin TL'dir. Maalesef Gazze'de durumdan dolayı kurban bedelleri çok yüksek bir rakamda. Ne İslam coğrafyasındaki ne de ülkemizdeki mazlumları unutmayalım." diye konuştu.
"Kurbanlarınız muhtaçlara umut olsun"
Hayırseverlere çağrıda bulunan Teymur, "Kurbanlarınız muhtaçlara umut olsun. Derneğimize kayıtlı binlerce muhtaç aile var. Her sene binlerce aileye kurban eti dağıtmamıza rağmen yeterli olmuyor. Bizler hayırseverlerimizin kurbanlarına bu anlamda talibiz. Yıl boyunca evine kırmızı et girmeyen ailelerimiz var. Hayırseverlerimize çağrımızdır, Umut Kervanı aracılığıyla kurbanlarınız yetim ve muhtaçlara umut olsun diyoruz." ifadelerini kullandı.
DIĞER HABERLER
-
Batmanlı kadın umre parasını Gazze'ye bağışladı
30 Temmuz 2025, 16:55 -
Bursluluk parasını ikinci kez Gazze'ye bağışladı
30 Temmuz 2025, 14:28 -
Kahramanmaraş Umut Kervanı yangın bölgesine su yardımında bulundu
28 Temmuz 2025, 17:34 -
Umut Kervanı Bursa'da yangın bölgesinde
28 Temmuz 2025, 11:22 -
Altınlarını satarak Gazze’ye bağışladı
26 Temmuz 2025, 13:36 -
Motosikletini Gazze için bağışladı
25 Temmuz 2025, 15:23 -
Umut Kervanı: Okul zili umutla çalsın
25 Temmuz 2025, 12:48 -
Umut Kervanı Mersin'de ihtiyaç sahiplerine gıda yardımı yaptı
24 Temmuz 2025, 17:37 -
Umut Kervanı yangın bölgesinde: Yangına müdahale eden ekiplere beslenme desteği
24 Temmuz 2025, 17:01 -
Umut Kervanı Eskişehir 'de yardım çalışmalarını sürdürüyor
23 Temmuz 2025, 10:12